DrFatHobbit 400 Napisano 27 Listopada Witam, jak w temacie opłaca sie taki sprzęt kupić? https://allegro.pl/oferta/asus-tuf-fx505ge-i5-16g-512pci-1tb-gtx1050ti-w10pr-8608554304 Czy poszukać (takich samych parametrów/podobnych) taniej ale używanego? MUSI TO BYĆ LAPTOP dlatego, że często jeżdżę w delegacje a komputera nie załaduję xD (Musi byc gamingowy) Tak do 3000-3500 CHĘTNIE POCZYTAM OPINIE NA TEN TEMAT Dla leniwych tytaj Specyfikacja ASUS TUF Gaming FX505GE Procesor Intel Core i5-8300H 8MB Technologia Turbo Boost 4,0GHz Procesor czterordzeniowy Intel'a Wyświetlacz 15,6 cali Full HD IPS Rozdzielczość 1920 x 1080 , 120Hz Grafika GeForce GTX 1050 Ti 4GB 16GB pamięci RAM DDR4 2666MHz Szybki dysk SSD 512GB PCI-E Drugi dysk twardy 1000GB (1TB) Bluetooth oraz WiFi typu ac System głośników 4W DTS Podświetlana klawiatura System Windows 10 PRO PL 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BeN!u. 282 Napisano 27 Listopada https://m.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/acer-predator-helios-300-15-6-intel-core-i5-8300h-8gb-ram-1tb-128gb-dysk-gtx1050ti-grafika-w10.bhtml?gclsrc=aw.ds&&gclid=EAIaIQobChMIy6mZiJ-L5gIVD5SyCh3FjQqXEAQYASABEgKeG_D_BwE Cytuj Notatka dodana przez DrFatHobbit, 27 Listopada. Zapomniałem dodać, że musi być 16Gb RAM'u :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dredek 3 149 Napisano 27 Listopada Parametry są w porządku, większość gierek Ci na nim pójdzie. Porównując cenę tego lapka z tej aukcji do innych to wychodzi w sumie podobnie. Mógłbyś ew. poszukać czegoś z lepszą kartą graficzną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 27 Listopada 1 minutę temu, dredek napisał: Parametry są w porządku, większość gierek Ci na nim pójdzie. Porównując cenę tego lapka z tej aukcji do innych to wychodzi w sumie podobnie. Mógłbyś ew. poszukać czegoś z lepszą kartą graficzną Z lepszą grafiką nie bardzo bo to już Bardzo mocno obciąży mój budżet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dredek 3 149 Napisano 27 Listopada Teraz, DrFatHobbit napisał: Z lepszą grafiką nie bardzo bo to już Bardzo mocno obciąży mój budżet W takim razie myślę, że ten będzie idealny. Mam podobne parametry w komputerze i wszystko co nowe do tej pory mi szło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 27 Listopada Teraz, dredek napisał: W takim razie myślę, że ten będzie idealny. Mam podobne parametry w komputerze i wszystko co nowe do tej pory mi szło Bym chciał nagrywać z gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dredek 3 149 Napisano 27 Listopada 1 minutę temu, DrFatHobbit napisał: Bym chciał nagrywać z gier Zależy jakie gry chciałbyś nagrywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 27 Listopada Wiadome, że te najnowsze nie ale takie FarCry Primal, Shadow of the Tomb Raider, gta v, MINECRAFT ITP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dredek 3 149 Napisano 28 Listopada No to myślę, że na spokojnie będziesz mógł nagrywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 1 Grudnia Czekam na opinie innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 7 Grudnia @Assartani Miałeś coś zrobić dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W!nneR ! 795 Napisano 7 Grudnia A na jaką opinię więcej tutaj czekać? Laptop to nie komputer, że możesz dorwać jakaś część taniej i sobie wsadzić, bo laptop już jest złożony w całości, a ingerencja w jego komponenty to różnie może wyjść. Lepsza karta w laptopie=wyższa cena, jeżeli ten co podałeś jest w Twoim budżecie to go kupuj i się nie zastanawiaj. Spokojnie na nim będziesz wstanie coś zdziałać. A co do nagrywania to nie liczył bym na jakiś szał, bo do takich rzeczy, jak chcesz robić to w dobrej jakości itd to sprzęt ma znaczenie, ale coś tam po nagrywasz. PS: nie kupował bym takiego sprzętu jako używanego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 7 Grudnia @W!nneR ! A ty byś kupił taki sprzet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
W!nneR ! 795 Napisano 7 Grudnia Nie wiem, musiałbym poprzeglądać oferty w tej cenie, zobaczyć oferty o 500zl droższe, czy nie lepiej byłoby dołożyć te 500zl i chwilę dłużej na laptopa poczekać, ale mieć coś lepszego. Ten, który podałeś nie jest zły, jest dobry, ale jak ma to być wydatek na dłuższy czas to jednak zastanowił bym się nad tym, czy nie lepiej poczekać i kupić coś lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DrFatHobbit Autor tematu 400 Napisano 7 Grudnia Moja ostateczna propozycja to taki (Będę go brał na raty) https://allegro.pl/oferta/lenovo-legion-i7-7700hq-16gb-2tb-256ssd-gtx1060-8422048562?fromVariant=8421904189 Specyfikacja techniczna Model procesora: Intel Core i7-7700HQ (Quad Core, 2.80GHz - 3.80GHz, 6MB cache) Pamięć RAM: 16GB, DDR4, max 32GB, 2 sloty Dysk twardy: 2TB HDD + 256 SSD PCIe (dysk systemowy) Ekran: 15.6" , 1920 x 1080, Matryca LED, IPS Karta graficzna: Dedykowana , GeForce GTX 1060 Max-Q 6GB Napęd optyczny: Brak Komunikacja: Wi-Fi, LAN, Bluetooth Interfejsy: 2 x USB 3.0 , 1 x USB Typu-C , 1 x USB 2.0, 1 x HDMI, 1 x RJ-45, 1 x Audio Jack, Czytnik kart pamięci Multimedia: Kamera internetowa, Wbudowane głośniki, Mikrofon, Karta dźwiękowa: Zintegrowana, Podświetlana klawiatura Typ obudowy: Tworzywo sztuczne Zasilanie i bateria: 3-komorowa , Li-Po 45Wh System operacyjny: Windows 10 Home Kolor: Czarny Certyfikaty: ENERGY STAR Certified, RoHS, EPEAT (Silver) Cytuj Notatka dodana przez DrFatHobbit, 7 Grudnia. Ten wydaje sie byc taki najlepszy (cenowo i wydajnosciowo) Grafa nawet spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gatki 43 Napisano 8 Grudnia Gorsze CPU ale lepsze GPU wiec fps będzie lepszy. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach