Skocz do zawartości
BeN!u.

Kurczak w sweet chili sos

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 kg piersi z kurczaka 
  • 1 główka czosnku
  • 1 cytryna
  • panierka panco 
  • jajka
  • mąka pszenna 
  • płatki chili 
  • sos sojowy
  • sól,pieprz 
  • pół szklanki wody
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • cukier według uznania

Sposób Przygotowania

pierś kroimy na fileciki przekładamy do miseczki dodajemy 4 ząbki czosnku posiekane na płatki do tego ścieramy odrobine skórki z cytryny  dodajemy 2 łyżki sosu sojowego , sól,pieprz odstawiamy na 1 h po tym czasnie wyjmujemy oczyszczamy z czosnku i panierujemy pierw mąka , jajko , panierka panco następnie wrzucamy do frytkownicy bądź na rozgrzany głęboki olej na patelni na około 5 min by nabrało złocistego koloru gdy już wszystko usmażymy zabieramy się za sos nalewamy na woka bądź głębszą patelnie około pól szklanki wody dodajemy sok z cytryny płatki chili i cukier według uznania gotujemy to i następnie rozrabiamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej w zimnej wodzie i dodajemy do gotującej się wody i ma powstać mniej więcej konsystencja kiślu i szybko dodajemy kurczaka w panierce wcześniej usmażonego i obracamy by z każdej strony się optoczył w sosie . proponuje podawać z frytkami bądź ryżem SMACZNEGO

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.