Skocz do zawartości

wazzup

Premium
  • Liczba zawartości

    1 109
  • Post ratio

    0.06
  • Wpisów na czacie

    0
  • Darowizny

    0,00 zł 
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    5

Piosenka profilu

Ostatnia wygrana wazzup w dniu 8 Maja

Użytkownicy przyznają wazzup punkty reputacji!

O wazzup

  • Tytuł
    legenda AWP
  • Urodziny 1996.10.18

Dodatkowe informacje

  • Imię
    Patryk
  • Lokalizacja
    Chorzów
  • Płeć
    Mężczyzna
  • Platforma
    Steam
  • Nick na serwerze
    wazzup
  • Gadu Gadu
    21039716

Ostatnie wizyty

2 474 wyświetleń profilu
  1. wazzup

    jb PROPOZYCJA ZWIĄZANA Z ŻYCZENIAMI

    1. Na headshoty byłoby ciekawie jestem za 2. Na ogromne nie! Już tłumaczę. Była linka dodana na serwer i każdy kto był w CT bawił się ta linka albo naduzywal jej czy to w prowadzeniu czy to na zabawach w regulaminie była dodana kara za nadużywanie, ale każdy to olewal i 50% banow było za linkę dlatego została usunięta. 3. Wystarczą bindy
  2. wazzup

    rezygnacja Rezygnacja

    1. Nick: wazzup 2. Pełniona funkcja: Moderator/Opiekun ts3 3. Powód rezygnacji: sprawy prywatne (kolejny etap w życiu z kobietą) PS. chciałbym podziękować wszystkim co dali mi szanse jako moderator oraz dużą cierpliwość z powodu mojej bardzo niskiej wręcz zerowej aktywności, ale no niestety kolejny etap życia wkracza co oznacza że już nie mogę pozwolić sobie na przyjemność spędzania na forum.
  3. wazzup

    przyjęty Podanie admin TS3 MarshMello

    PODANIE PRZYJĘTE Jeśli nie zgadzasz się z decyzją moderatora, zgłoś ten post.
  4. wazzup

    przyjęty Podanie admin TS3 MarshMello

    Staż trochę odstrasza, ale postanowi y wraz z @Queen of Hell dać Ci szansę. Dostajesz okres próbny 2 tygodnie a potem zobaczymy co będzie dalej. Zgłoś się do @Queen of Hell bądź do administracji wyższej, a następnie odbierz range w prawidłowym dziale
  5. wazzup

    jb Gała

    jak dobrze pamiętam te komendy były tylko dla admina by mogli dodać piłkę. można udostępnić ją też zwykłemu graczowi bardzo to ułatwi prowadzenie oraz kreatywność w prowadzeniu
  6. wazzup

    [GŁOSOWANIE] TYPER LIPIEC 2019

    1. Najlepszy z najlepszych: @dredek 2. Najlepszy ADMINISTRATOR miesiąca: @Noon 3. Najlepszy MODERATOR miesiąca: @Ziemniak 4. Najlepszy UBT miesiąca: @firzenito 5. Najlepszy OPIEKUN SERWERA miesiąca: @SnapZZZ 6. Najlepszy ADMIN SERWERA miesiąca: @Natalia :3 7. Najlepszy ADMIN TS3 miesiąca: @Queen of Hell 8. Najlepsza KOBIETA: @Askareczka 9. Najbardziej pomocny: @hardy 10. Szara myszka: @W!nneR ! 11. Najbardziej Bekowy: @KTO JA JESTEM 12. Największy progres miesiąca zaliczył/a: 13. Największy regres miesiąca zaliczył/a: 14. Największa maruda: @Punkie 15. Dusza towarzystwa: @Quai. 16. Bystrzak: 17. Najbardziej toksyczna osoba: @Just Cheating. 18. No-Lif: @MarshMello 19. Największy sztywniak: @Smerfiasty 20. [BONUS] Najbardziej szalone pomysły ma: @Karwoś
  7. wazzup

    Toy Story 4

    Kowboj Chudy wraz z przyjaciółmi usiłują się zatroszczyć o nową zabawkę w zespole. reżyseria: Josh Cooley scenariusz: Andrew StantonStephany Folsom gatunek: AnimacjaFamilijnyFantasyKomedia produkcja: USA premiera: 9 sierpnia 2019 (Polska) 15 czerwca 2019 (świat)
  8. wazzup

    Szybcy i wściekli: Hobbs i Shaw

    Stróż prawa Luke Hobbs i wyrzutek Deckard Shaw łączą swoje siły przeciwko cybernetycznie zmodyfikowanemu przestępcy zagrażającemu całej ludzkości. reżyseria: David Leitch scenariusz: Chris Morgan gatunek: Akcja produkcja: USAWielka Brytania premiera: 2 sierpnia 2019 (Polska) 31 lipca 2019 (świat)
  9. Składniki: Rolady: 6 plastrów po 1-1 (5 cm wołowiny najlepiej część krzyżowa) 1 cebula 2 średnie ogórki kiszone 3 łyżki musztardy sarepskiej 2 kawałki kiełbasy śląskiej 150 g boczku surowego (wędzonego) 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 l. bulionu (ale jak macie użyć z kostki to lepiej już chyba wody) 1 łyżka mąki 1 łyżka masła i 1 łyżka oleju do smażenia sól (pieprz) Kluski śląskie: 1,5 kg ziemniaków 300 g mąki ziemniaczanej 1 jajko (nie powinno być ale ja dodaje) sól Modra kapusta: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 cebula 100 g boczku smalec do smażenia o ile będzie potrzebny ocet sól (cukier, pieprz) Sposób wykonania: Rolady śląskie od nich zaczynamy bo najdłużej i najwięcej z tym roboty. Mięso rozbijamy, najlepiej przez folię na plastry mniej więcej 0,5 cm jak na kotlety schabowe. Rozkładamy i pieprzymy lekko z jednej strony a z drugiej smarujemy łyżeczką musztardy na każdy z nich. Na stronę z musztardą układamy boczek, ogórka, i kiełbasę pokrojone w słupki i cebulę w piórka. Nakładamy warstwę na całej powierzchni zachowując odstęp od brzegów. Zawijamy dość ciasno upychając farsz do środka palcami a boki mięsa zawijamy pod spód. Spinamy rolady wykałaczkami lub obwiązujemy białą, bawełniana nitką. Na bardzo rozgrzanej wysokiej patelni z pokrywą smażymy rolady z każdej ze stron na maśle z olejem. Nie przesadzamy mamy zamknąć mięso a nie usmażyć - lekko złote wystarczy. Zmniejszamy ogień prawie do zera i zalewamy wodą lub bulionem, tak by lekko wystawały. Wrzucamy ziele i liście i lekko solimy. Przykrywamy i dusimy ok. 2 godzin na minimalnym ogniu od czasu do czasu je obracając. Po 2 godzinach odkrywamy patelnię i sprawdzamy mięso pewnie minimum jeszcze z pół godziny albo godzina przed nami. Nie ma lekko. Gotujemy dalej już bez przykrycia, redukując trochę płyny. 10 min. przed końcem gotowania robimy zasmażkę lub mieszamy mąkę z odrobiną wody i zagęszczamy sos. Kluski śląskie Ziemniaki obieramy, gotujemy i studzimy. Przeciskamy przez praskę i łączymy z mąką i jajkiem. Najlepszy jest stosunek 1/4 mąki do 3/4 ziemniaków. Wyrabiamy masę i toczymy kulki wielkości orzecha włoskiego, na końcu robimy kciukiem wgłębienie i układamy na blacie. Kluski gotujemy najlepiej w momencie jak zagęścimy sos, w posolonym wrzątku ok. 2-3 minut. To akurat najprostsze z tego wszystkiego. Modro kapusta To też w miarę proste. Kapustę pozbawiamy zewnętrznych liści myjemy i usuwamy twardy środek. Szatkujemy drobno i wrzucamy do osolonej wody. Gotujemy do miękkości (trzeba sprawdzać by nie przeciągnąć). Na patelni podsmażamy boczek z cebulą, najlepiej na smalcu jeśli mamy chudy boczek. Kapustę odcedzamy, mieszamy z cebulą i boczkiem i doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i octem do smaku. Ja dodatkowo ścieram pół jabłka do środka. Dokładnie wymieszać i podawać ciepłe lub zostawić całość i podawać na zimno po przegryzieniu się składników.
  10. Wodzionka, czyli śląska zupa z czerstwego chleba, to proste danie, które jest bardzo tanie i które jest wyjątkowo smaczne. Podawane jest często z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami. Ta wersja przygotowana jest na bulionie i ze skwarkami. Przaśna, ale bardzo smaczna. Składniki na wodzionka, czyli śląska zupa z czerstwego chleba 5-6 kromek mocno czerstwego chleba 6 ząbków czosnku 15-20 dag słoniny 4 szklanki bulionu sól 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki Przygotowanie dania wodzionka, czyli śląska zupa z czerstwego chleba Obrane ząbki czosnku bardzo drobno posiekaj, następnie rozetrzyj ze sporą szczyptą soli. Chleb pokrój na sporą kostkę. Słoninę pokrój na małą kostkę, wrzuć na patelnię, lekko posól i wytop chrupiące skwarki. Bulion doprowadź do wrzenia. Kostki chleba i czosnek rozłóż do 4 talerzy, dodaj skwarki i po łyżce wytopionego z nich tłuszczu. Zalej wrzącym bulionem. Posyp natką pietruszki i od razu podawaj.
  11. wazzup

    Jaką rangę przydzieliłbyś osobie wyżej?

    Kobieta
  12. wazzup

    Jaką broń wolisz?

    Deagle m4 czy famas?
  13. wazzup

    Szukam koleguf do biznes Tour

    jak będziecie chcieli zagrać to jestem chętny
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.